ul. Dolnych Wałów 13a/4

44-100 Gliwice, Polska

+48 570 955 311

Polityka prywatności

Kto administruje danymi osobowymi zbieranymi przez sklep vis-mediasklep.pl?

Administratorem danych osobowych zbieranych przez sklep jest:

VIS Media Sp. z o. o.

ul. Dolnych Wałów 13a/4,

44-100 Gliwice

REGON 241227955

NIP 969-155-07-29

KRS 0000331474

Co oznacza przekazanie danych osobowych i czy jest konieczne?

Przekazanie danych osobowych za pośrednictwem strony jest równoznaczne z akceptacją na ich zbieranie i przetwarzanie zgodnie z naszą polityką prywatności. Dane osobowe nie są przez nas udostępniane ani sprzedawane osobom trzecim, chyba, że jest to niezbędne do zrealizowania zawartej z państwem umowy (np. przekazanie danych kurierowi czy poczcie). Użytkownicy strony www.vis-mediasklep.pl pozostają anonimowi, tak długo dopóki nie zaistnieje konieczność ujawnienia niektórych danych osobowych. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

Jakie dane i w jaki sposób zbieramy?

Swoje dane osobowe przekazujesz nam dobrowolnie podczas rejestracji w naszym sklepie lub w trakcie finalizowania transakcji zakupu. Dane które zbieramy, są nam niezbędne do zrealizowania transakcji, są to:

  • imię i nazwisko,
  • adres zamieszkania,
  • adres korespondencyjny jeśli jest inny niż zamieszkania,
  • nr telefonu,
  • adres e-mail
  • dane dotyczące formy płatności np. typ karty kredytowej.

Niektóre dane zbierane są automatycznie podczas wizyty na naszej stronie internetowej. Są to dane dotyczące wizyty użytkownika, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp.  

Co dzieje się z danymi, które zbieramy?

  • Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystywane w celu realizacji transakcji. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługujące transakcje płatnicze w celu obciążenia karty kredytowej oraz firmie kurierskiej lub poczcie w celu dostarczenia przesyłki. Firmy te nie będą wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie danych jest obowiązkowe jeśli chcesz dokonać zakupu.
  • Dane mogą zostać udostępnione w przypadku kontroli Urzędu Ochrony Danych Osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych lub organom wymiaru sprawiedliwości w przypadku naruszenia regulaminu serwisu lub prawa.
  • Dane zbierane w trakcie korespondencji będą wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na pytanie.
  • Udostępnione nam dane mogą zostać użyte w celu wysłania newslettera lub oferty handlowej, jeśli zaznaczysz zainteresowanie taką formą komunikacji.
  • W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis vis-mediasklep.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W jaki sposób możesz sprawdzić jakie Twoje dane przechowujemy? 

Każdy klient sklepu vis-mediasklep.pl  ma prawo do wglądu do swoich danych oraz ich zmiany lub usuwania. W tym celu skontaktuj się z nami:

napisz:

redakcja@vis-media.pl

VIS Media Sp. z o. o.

ul. Dolnych Wałów 13a/4
44-100 Gliwice

Odpiszemy najszybciej jak to możliwe.

Co to są ciasteczka?

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w Internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?

VIS-mediasklep.pl używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do
vis-mediasklep.pl.
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl